B.V. De Firma V.O.F.               Instagram


Esmay Groot Koerkamp
27 februari 1993, Deventer (NL)
Woont in Deventer (NL)
Mail: esmay_gk@icloud.com
Mobiel: (+31) 616825710
Instagram

‘Door te tekenen vind ik een weg in het bestaan’

De huidige maatschappij maakt dat ik worstel met keuzes. Ik weet niet wat ik wil, wanneer ik het wil en hoe ik het wil. Door te tekenen vind ik een weg in het bestaan. Ik verwerk mijn zoektocht zoals in een dagboek. In mijn tekeningen probeer ik alle kanten van het verhaal te belichten. Ik sorteer, deel in en geef betekenis. Zo maak ik mijn keuzes. Het geeft me een groot gevoel van vrijheid om uit te beelden wat ik wil.

Ik vind mijn inspiratie in mythische en prehistorische schilderingen, tekeningen en beelden. Ik vind ze interessant omdat het volksvertellingen zijn. In deze beelden zie je waar de mensen in die bepaalde tijd mee bezig waren en wat voor hen belangrijk was. Onze verre voorouders zochten naar verklaringen en daar werden beelden aan verbonden. Die beelden werden omgezet in een beeldtaal.

Ik gebruik het principe van beeldtaal ook in mijn werk door hedendaagse onderwerpen uit de maatschappij te verbeelden en de figuren in mijn tekeningen een symbolische waarde te geven. Hierbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van producten en gedragingen van deze tijd. Toch gaan mijn tekeningen over dezelfde onderwerpen als duizenden jaren geleden: geboren worden, de liefde bedrijven, beproevingen doorstaan, sterven en de wedergeboorte

Ik ben op zoek naar houvast en vind dit in mythische schilderingen, tekeningen en beelden. De zoektocht naar je ware ik is van alle tijden en zit in ieder mens, ongeacht opleidingsniveau, afkomst, salaris etc. Hiermee plaats ik mezelf in een groter geheel. Ik vervul slechts een minuscuul onderdeel in de zoektocht van de mens. Het maakt mijn eigen misère minder beknellend en het belang van het grotere verhaal duidelijker.

* Het is mogelijk een afspraak te maken voor bezichtiging.