It Takes a Muscle to Fall in Love (2016)


De serie ‘It Takes a Muscle to Fall in Love’ bestaat uit twee tekeningen en gaat over het begin van verliefd zijn en je gevoelens nog niet durven uiten. In een tijd waarin iedereen zichzelf op verschillende manieren en op verschillende platforms (social media) presenteert is het soms lastig je tot een ander te verhouden. Je kunt al een uitgebreid beeld van iemand hebben zonder diegene ooit te hebben ontmoet. Daarnaast zijn er verschillende vormen van jezelf zijn; bij je moeder gedraag je je anders dan bij je beste vriend.

Vaak heb je van tevoren al een bepaald beeld van iemand en geef je jezelf aan de hand daarvan een houding. Hoe komen al deze houdingen en maskers uiteindelijk bij elkaar en vormen zij de echte waarheid. De omstandigheid waarin je elkaar kan leren kennen.

Hoe weet je hoe iemand is en welk deel van jezelf laat je zien? Hoe ben ik met iemand samen zonder mijzelf te verloochenen? Wat moet ik geloven van het ideaalbeeld dat iemand van zichzelf heeft gegeven? Wie ben ik? Wie ben jij?

Links: Mixed media op papier, 227 x 136 cm
Rechts: Mixed media op papier, 215 x 136 cmmail       instagram